Legale Drugs, slecht of goed?

In Nederland zijn er al veel legale drugs. Er is alcohol, er zijn legale medicijnen, er zijn research chemicals en is tabak, er is nootmuskaat en tabak. Alleen zijn legale drugs nu beter dan illegale drugs? Want met legale drugs zijn er ook meer dan genoeg problemen. Met de legale drug alcohol alleen zijn er grosso modo meer problemen dan met illegale drugs. Alleen als je alcohol illegaal zou maken, zou het dan meer of minder problemen opleveren?

Legale drugs ten opzichte van illegale drugs

Illegale drugs ook legaal?

Trouwens, wellicht zijn zelfs illegale drugs eigenlijk min of meer legaal. Want er is al veel gezegd en geschreven dat Nederland een Narcostaat zou zijn en dat de drugsmaffia inmiddels de bovenwereld min of meer in hun greep heeft. Met andere woorden de autoriteit in Nederland is eigenlijk de drugsmafia. Bij een proces over de moord op Peter R. de Vries wordt iedereen in dat proces al anoniem gemaakt. Een duidelijke knieval (wat Peter niet goed zou vinden) uit angst voor de gevaarlijke drugsmafia. Zelfs de overheid geeft nu min of meer toe dat ze zelf ook doodsbang zijn. En dan moeten wij als burger de overheid met gevaar voor eigen leven een handje gaan helpen….?

Iedereen is namelijk vervangbaar, en niemand kan aan de klauwen van de kapitaalrijke drugsmaffia ontsnappen. Veroorzaak je in hun ogen een probleem, dan krijg jij of een naaste de kogel. Ben je beschermd, en willen we je toch pijn doen….

Dan leggen we je broer om. Is je broer beschermd, dan je neef. Is de advocaat beschermd, dan leggen we wel een kantoorgenoot om, en is de officier van justitie beschermd, dan gaat er wel een kogel door het kinderdagverblijf waar het vriendje van het kind van die officier zit.

Het kan nog erger dan in Nederland

Zie hier het enorme probleem. Waar stopt de bescherming? Het Sinaloa kartel in Mexico heeft al een leger die volledig autonoom kan opereren in die regio. Als je een zoon (Ovidio ‘El Ratón’ (de muis) Guzmán López) van de bekende drugsbaas “El Chapo” in de gevangenis zet, regelt het Sinaloa kartel dat er door hen familie van de politie wordt gegijzeld. Mexicaanse president gaf opdracht zoon El Chapo vrij te laten | Buitenland | AD.nl

Laat die zoon vrij of anders gaat jullie familie eraan. Die zoon kwam natuurlijk vrij.

Het is allemaal nietsontziend en helaas veroorzaakt door regeringen die zelf alleen maar naar kijkt wat kiezers oplevert en niet waar de oplossing zit. De oplossing is namelijk vroeg of laat toch het legaliseren van drugs.

Tijdens “War on Drugs” waren Legale drugs vrij verkrijgbaar

Nu is dat natuurlijk ook niet alles, Want in de strenge “War on Drugs” Verenigde Staten waren bijvoorbeeld zwaar verslavende pijnstillers makkelijk via de huisarts legaal verkrijgbaar.

Dat leverde van 1999 tot 2019 alleen al in de VS zo’n 500.000 doden op.

De “Wiedergutmachung” van de farmagiganten

Als ” wiedergutmachung”  voor die 500K doden heeft onder andere de familie Sackler – de miljardairsfamilie achter de farmagigant Purdue – een schikking getroffen met de Amerikaanse Federale Overheid van 8,6 miljard. Oxycontin kopen en Xanax kopen bleek toch niet zo onschuldig als men voorspiegelde. Op dit blog geven we u graag de juiste informatie over bijvoorbeeld benzodiazepines.

Kijk ook eens hieronder bij FANAX.

FANAX 0,5 mg pellets

FANAX Kopen? Klik op de Foto.

Voor de rest is Purdue nu failliet. Waarschijnlijk zo geregeld zodat verder het kapitaal van de familie Sackler buiten schot blijft. Met andere woorden je kunt dus medeverantwoordelijk zijn voor een half miljoen doden en toch lekker rijk blijven.

Een ander voorbeeld is John Kapoor van Insys Therapeutics die zelfs een stripteasedanseres inzette om huisartsen om te kopen om Subsys voor te schrijven een fentanyl pijnstiller. Iets wat nog verslavender en zwaarder dan heroïne bijvoorbeeld.

Nu was Subsys op zich bedoeld om het lijden van terminale kankerpatiënten wat te verlichten. Alleen hoe meer de doktoren voorschreven hoe meer zij van onder de geneugten van de stripteasedanseres gebruik konden maken. En ja, een medicijn wat zón $ 19.000.- per maand kost kon blijkbaar ook aan allerlei andere soorten patiënten worden voorgeschreven.

Daarnaast zijn onder ander Johnson & Johnson, en 3 grote medicijndistibuteurs Cardinal Health, McKesson Corp en AmerisourceBergen Corp verantwoordelijk gesteld in honderden rechtszaken.

Deze willen uiteindelijk zo’n 26 miljard op tafel gaan leggen als schikking.

Dit waren dus legaal verstrekte medicijnen via een huisarts (die gekocht werden met allerlei dure snoepreisjes naar congressen op bijvoorbeeld Hawai), en toch 500.000 doden.

Valse voorlichting over legale drugs

Echter deze mensen werd in 1e instantie helemaal niet verteld dat ze zwaar verslavende medicijnen gebruikten. Ze werden ook niet goed begeleid. Dus als ze moesten stoppen met die medicijnen van de huisarts, gingen ze over op heroïne, of ze gingen diezelfde pijnstillers op de zwarte markt kopen. Eigenlijk hadden die pijnstillers verkocht moeten worden met een heel begeleidingsteam erbij. Voorlichting, begeleiding, opvolging en dan kun zoiets zwaar verslavend als een oxycontin (wat gewoon een zwaar opiaat is) legaal gaan verstrekken.

Voorlichting is belangrijk

Kijk ieder ouder iemand weet op een gegeven moment wel dat als je de legale drug alcohol in de vorm van een fles wodka in 1 keer leegdrinkt, dat dat niet een goed idee is. Echter er is geen hoorzitting in de 2e kamer over de 3 mensen per dag die met zware alcoholvergiftiging op de eerste hulp belanden. Er is ook geen ophef over de 1000 doden die alcohol direct of de 30.000 doden die het indirect veroorzaakt.

Echter als je door bijvoorbeeld een nieuwe populaire legale drug in coma raakt door onoordeelkundig gebruik, wordt deze drug vroeg of laat op een opiumlijst geplaatst onder het mom van “bescherming”. Als het op de opiumlijst staat dan gaan gebruikers beter denken over de gevaren. Want legaal betekent namelijk dat het niet gevaarlijk zou zijn. Het is een redenering die natuurlijk eigenlijk nergens op slaat. Iedereen weet namelijk dat alcohol en bijvoorbeeld ook tabak uiterst gevaarlijk kunnen zijn…..

Simpele regels over het gebruik van illegale of legale drugs zouden al enorm kunnen helpen. Bijvoorbeel van een stof als eerste een heel klein beetje nemen om te kijken of je allergisch bent, altijd zorgen dat je met meerdere mensen gebruikt, en wat simpele EHBO tips, zouden al een hele hoop kunnen schelen. Kinderen krijgen ook voorlichting over seks, laten we ze ook voorlichten over het gebruik van drugs.

Goede voorlichting red levens

Als je leest dat iemand in coma raakt door het gebruiken van een 0,5 gram 3-MMC ineens, is het eerste wat een wijs iemand denkt, is die persoon helemaal gek of zo? Nee, die persoon weet gewoon niks. Is niet voorgelicht, en is zo dom om ook zich totaal niet even in te lezen. Daarom is voorlichting belangrijk. Niemand die goed bij zijn hoofd is gaat toch ook autorijden op topsnelheid in een Porsche zonder ooit een auto gereden te hebben? Dat is een recept voor een ongeluk….

Dat zou bijvoorbeeld al een idee kunnen zijn. Een soort van drugsrijbewijs. Iedereen weet dat iemand laten rijden in een auto zonder een goede opleiding een recept is voor ongelukken. Nu waarom zouden we dat ook niet bij drugs doen? We doen toch ook aan seksuele voorlichting? En blijkbaar leidt seksuele voorlichting ook niet tot een Sodom en Gomorra samenleving zoals zoveel tegenstanders altijd beweren. Integendeel, de gemiddelde leeftijd van een eerste ervaring met seks gaat in landen MET seksuele voorlichting alleen maar omhoog. Ook tienerzwangerschappen komen dan veel minder voor.

Voordelen van legale drugs

Echter er is nu wel 30 miljard aan schikking en daarnaast hebben al die verslavende medicijnen wel de schatkist gespekt en niet de schatkist van de drugscriminelen. Je zou je kunnen afvragen of iemand bij die drugscriminelen beter af geweest zou zijn. Waarschijnlijk niet.

De schatkist gespekt is natuurlijk ook maar relatief. Al die bedrijven betalen via onduidelijke constructies namelijk helemaal geen belasting. Hun aankopen (waarover ze BTW afdragen) en hun werknemers doen dat wel. Zie daar de spagaat waar veel overheden inzitten. Afpakken van belastingvoordelen jagen diezelfde bedrijven weg naar een ander wat schappelijker land. Ben jij als land erg streng en strikt dan kan dat ervoor zorgen dat je juist een hoop belasting kwijtraakt in plaats van juist binnen haalt.

Legaliseren van drugs binnen duidelijke kaders

Legaliseren van drugs is dus iets wat je wel moet doen binnen duidelijke kaders. Wapens kun je in Nederland ook niet zomaar kopen. Daar wordt je voor doorgelicht en je moet een jaar lid van een schietvereniging zijn. Daarnaast heb je een kluis nodig, en dien je het wapen en munitie apart van elkaar te vervoeren. Als je van je huis naar de schietvereniging gaat die je de meest korte weg te nemen. Er zijn dus een hoop regels en over het algemeen werkt dat. Er zijn eigenlijk nauwelijks problemen met legale wapens, naast natuurlijk de uitzonderingen die de regel bevestigen (bijvoorbeeld de moordpartij in het winkelcentrum in Alphen aan de Rijn). Al die regels en voorlichting kosten natuurlijk ook geld.

In een reactie op het verbod op 3-MMC van 28 oktober 2021, hadden eigenlijk enorm veel mensen in Nederland nu dezelfde mening daarover. Een kleine bloemlezing van de website NU.nl:

Ron Hei

Ironisch dat dit op lijst 2 staat, en iets als amfetamine of mdma – waarvan eigenlijk duidelijk is dat de schadelijkheid stukken minder is dan van alcohol – op lijst 1. De drug 3-mmc is simpelweg onbekende troep, termijneffecten onbekend al zijn er erg negatieve vooruitzichten. En dat terwijl mdma en amfetamine al decennia veilig worden gebruikt als onder meer medicijn. Ironie ten top weer.
Alcohol wordt nergens vernoemd hier zijn de lijsten 1 tot 3https://wetten.overheid.nl/BWBR0001941/2021-10-28#BijlageI

Lucv

Ik ben heel liberaal, maar kan me nog enigszins vinden in een verbod op 3-MMC. Het lijkt erop dat het middel behoorlijk schadelijk en verslavend is. De reden waarom (onbekende en vaak risicovolle) designerdrugs steeds populairder worden is vanwege het verbod op relatief veilige middelen. Wat ik niet begrijp is waarom een middel als xtc (mdma) nog niet gereguleerd wordt, op die manier kun je mensen namelijk een veiliger alternatief bieden. MDMA wordt al heel erg veel gebruikt (1 miljoen Nederlanders nemen het weleens), het is niet verslavend en een stuk minder schadelijk dan het biertje op de vrijmibo. Bovendien haal je door regulatie criminelen de wind uit de zeilen, kun je betere voorlichting geven, voorkom je vervuilde pillen, kun je gebruik beter monitoren en kun je accijns heffen. Dit is positief voor de staatskas en voor de volksgezondheid.

3mpath3

Wat ik eerder las is dat ze het helemaal niet kunnen handhaven , geld en tijd had je beter in voorlichting kunnen stoppen. Ze zouden eigenlijk alles moeten legaliseren en reguleren.

Legale drugs leveren ook wel wat op

Echter daar is dan ook het geld voor wat de overheid namelijk verdient aan diezelfde legale drugs. En dat houden ze bij al dat geld besteedt aan voorlichting en hulp en ondersteuning nog een hele hoop geld over voor andere leuke zaken.

Ontkennen van behoefte levert de meeste problemen op

Gebruik van geestverruimende middelen, zwaar verslavend of niet voorziet in een duidelijke behoefte. Het ontkennen van die behoefte levert het meeste problemen op. Het ontkennen gebeurt het meeste door de bestrijders die namelijk voor hun baantje zelf ook weer afhankelijk zijn van het illegaal zijn drugs.

De bestrijders van het kwaad – bijvoorbeeld het opperhoofd van het openbaar ministerie Gerrit van de Burg – hekelt zelfs drugsgebruikers dat zij mede de veroorzakers zijn alle ellende. De dood van Peter R. de Vries, de dood van Derek Wiersum, alle doden in Columbia enzovoort, en de drugsdumpingen in de natuur, de ondermijning van de rechtstaat komen allemaal mede door diezelfde drugsgebruikers.

Criminaliseren van drugs is de basis van alle ellende

Alleen dat is in de basis helemaal niet zo. Het criminaliseren van drugs is in de basis de oorzaak van van de dood van Peter R. de Vries, Derek Wiersum, alle doden in Columbia enzovoort, en de drugsdumpingen in de natuur, en de ondermijning van de rechtstaat.

Gerrit van de Burg zegt zelf dat ze 10 tot 15 jaar nodig hebben om de drugsmaffia eronder te kunnen krijgen. Hoe naïef of hoe slim kun je zijn? Dan is zoete lieve Gerritje namelijk al met pensioen. En ondertussen hebben hij en zijn kompanen lekker geprofiteerd van al het extra geld en macht wat zijn richting op stroomt. Dat terwijl de drugsmafia onder de toenemende druk alleen maar gevaarlijker en gewelddadiger is geworden. Onder druk ontstaan diamanten, wat min of meer wil zeggen dat er een soort wapenwedloop gevoerd gaat worden. Uiteindelijk zijn wij de onschuldige burgers de dupe daarvan, terwijl het toch allemaal begonnen was om ons te beschermen?

Hoe meer repressie van boven hoe meer geweld van onder

Je ziet namelijk hoe meer repressie van boven, hoe meer geweld er gebruikt wordt door de onderwereld. Ze moeten wel, want anders worden ze gepakt. Hoe weet je dat niemand praat. Door ze te doden. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap. Ten eerste praat degene die je vermoord niet meer, en ten tweede zijn de mensen om die persoon heen doodsbang om zelf vermoord te worden. Zij zullen ook niet of met zeer veel moeite praten.

Je ziet het al bij het gebruiken van zoiets als een kroongetuigeregeling. Tot nu toe heeft die ENE RECHTSZAAK al direct 3 onschuldige doden opgeleverd. Wij pakken de criminelen harder aan, zij pakken de onschuldige samenleving dan ook wat harder aan. We roepen het als samenleving haast over onszelf af.

Hoe illegaler de drugs hoe meer winst ze opleveren

Hoe illegaler, hoe harder de criminelen worden, hoe groter de roep om hardere aanpak van de criminelen, waardoor de politie steeds maar weer meer geld toegeschoven krijgt. Mocht het ze lukken om iets beter die criminelen aan te pakken, dan gaat automatisch de prijs omhoog. Hierdoor wordt het weer aantrekkelijker om crimineel te worden, en zullen er meer mensen geneigd zijn om crimineel te worden. Het is een oeverloze cirkel.

Politie is aan het vechten tegen een bierkaai

Tot nut toe is echter de politie het niet gelukt en zelfs nooit gelukt om ook maar iets de prijs van welke drug dan ook omhoog te krijgen. Zelfs met het oprollen van die PGP telefoons is het algemeen verhaal dat de coke ongeveer rijen dik in pakhuizen ligt opgeslagen. Er is eerder te veel coke op de markt dan te weinig.
En met die PGP-telefoons was toch een enorm zware slag toegebracht aan de drugscriminaliteit? Nu de prijzen zijn nog steeds hetzelfde. Het aantal drugsdumpingen gaat alleen maar meer omhoog, en niemand met kennis van zaken heeft ook maar de hoop dat harder aanpakken ook maar iets gaat helpen. Het staat goed voor de kiezer, alleen in Amerika wordt echt wel strenger gestraft bijvoorbeeld, en toch gaat het daar niet beter dan in Nederland.

Er zijn altijd mensen die geld willen verdienen met illegale drugs

Uiteindelijk zijn er altijd mensen te vinden die geld willen verdienen. Al was het maar omdat mensen de risico’s altijd lager inschatten. “Mij zal het niet overkomen.” Drugs is namelijk voor velen een doodlopende straat, letterlijk en figuurlijk. De meesten worden of overhoop geschoten of opgesloten in de gevangenis. Voor weinigen loont het op de lange termijn om met drugs aan de slag te gaan. Verder moet je constant op je hoede zijn en voor de politie en voor idioten die of je drugs of je leven of beiden willen afpakken. Echt relaxt is het niet. Maar ondanks dat zijn en zullen er altijd genoeg mensen zijn die het grote geld genoeg verleiding vinden om zich in de handel en wandel van de illegale drugs te begeven.

Legale Drugs Uiteindelijk De Oplossing?

Uiteindelijk is het beter dan niets dat die farmagiganten, mede onder de druk van publieke opinie toch ter verantwoording zijn geroepen. Als is het alleen maar met geld.

In dit artikel hebben we al wat oplossingen aangedragen. Uiteindelijk is geld voor voorlichting over drugs, laagdrempelige hulp en ondersteuning bij problemen met drugs de juiste oplossing. Dat geldt dan trouwens zowel voor illegale als legale drugs. Verder zijn juist ook drugs soms de oplossing van een probleem. Zo is ketamine al beschikbaar voor mensen met een depressie. Mensen die met andere middelen niet geholpen, kunnen dan met ketamine toch van hun depressie afkomen….

ketamine online kopen

Klik Voor 2-FDCK kopen

Of mensen gebruiken LSD om van hun depressie af te komen. Lees daar meer over bij onze blogpost over microdosering

Vindt jij dat ook een betere weg dan het spekken van criminelen en van ambtenaren bij het Openbaar Ministerie die –  of geloven in een idee-fixe – of alleen maar op zoek naar meer macht, leuke speeltjes en meer salaris? Wellicht wil jij juist nog meer repressie en zelfs alcohol illegaal maken? Gelukkig is vrijheid van meningsuiting in Nederland altijd nog legaal. Dus hierbij nodigen we je uit een reactie bij dit artikel over legale drugs achter te laten.