Research chemicals kopen in België

Research chemicals kopen in België kan nog steeds, ondanks dat er een wet met een verbod op research chemicals kopen die is ingevoerd op 26 september 2017 in België (kijk vanaf 88146).

Maggie de Block Belgische minister Volksgezondheid

Maggie de Block de toenmalige minister van Volksgezondheid had daartoe besloten om allerlei tragische situaties met overdosissen en nieuwe verslavingen vermijden. “Het nieuwe koninklijk besluit geeft een aangepaste, bredere basis aan douane, justitie en politie om inbreuken vast te stellen en bij illegale activiteiten de nodige inbeslagnames te doen. Dit is een enorme stap vooruit in de strijd om de illegale markten in te dijken en de volksgezondheid te vrijwaren van deze potentieel gevaarlijke substanties.” 

Daar gaat ze even voorbij aan het feit dat illegale activiteiten slechts illegaal zijn omdat zij deze illegaal heeft gemaakt. Ook in Nederland gaan ze mee met deze haast automatische reactie om de mogelijkheid om research chemicals te kopen aan banden te leggen of helemaal te verbieden. Echter meer daarover kun je lezen in onze artikelen over o.a. het research chemicals verbod en Legaliseren van drugs of juist designerdrugs verbieden? 

Geruchten over verslaving minister De Block

Er zijn trouwens geruchten dat mevrouw de Block zelf zwaar verslaafd is aan een potentieel gevaarlijke substantie die veel gebruikt wordt in België. Dat zou met name de met een chemisch proces bewerkte – door middel van in hete olie gedrenkte en in stukje gesneden – Solanum Tuberosum met een geëmulgeerde emulsie met water, azijn en eigeel zijn. Ja, we weten allemaal dat deze gevaarlijke verslavende stof ook nog eens familie is van de zwaar giftige zwarte nachtschade. Eigenlijk vreemd dat ze daar nog geen actie in heeft ondernomen. Zeker gezien dat zoveel mensen in België zwaar lijden onder het spreekwoordelijke levensgevaarlijke gewicht van deze verslavende substantie.

Welke designerdrugs zijn nu verboden te bestellen in België?

Al in 2013 had de Belgische regering een wetsontwerp goedgekeurd dat vertrekt vanuit chemische of moleculaire groepen. Dus niet meer vanuit afzonderlijke substanties. In plaats van een nominatieve lijst, werd een generieke classificatie voor Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) ingevoerd. Veel drugs zijn immers varianten op bepaalde scheikundige basisstructuren. De klassen die opgenomen werden in de wet zijn: amfetamines, cathinonen, synthetische cannabinoïden, piperazinestructuren en fentanylderivaten. Niet alleen de afzonderlijk geïdentificeerde stoffen worden opgenomen, maar ook de groepen van stoffen met een gedeeltelijk gemeenschappelijke chemische structuur. Daardoor zullen alle nieuwe psychoactieve varianten op deze structuur bij voorbaat illegaal zijn.

Natuurlijk zijn de oude bekenden als coke, heroïne, XTC en speed (ook amfetamines) ook nog steeds illegaal in België.

Welke research chemicals kun je nog steeds kopen in België

Research chemicals in België kopen

Met name bepaalde benzodiazepinen als clonazolam en flualprazolam, en een dissociatief als 2-FDCK en verscheidene lysergamides als 1cP-LSD kan je nog steeds legaal in België kopen in onze research chemicals winkel. Echter wetten kunnen veranderen en wijzigen dus wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor deze opgave.

Waarschijnlijk komt dit vooral door de invloed van farmaceutische bedrijven die zelf niet allerlei gedoe willen met vergunningen en dergelijke.

Hoe kan je de research chemicals die verboden zijn in België kopen?

In tegenstelling tot in België, zijn in Nederland tot nu toe nog een heleboel research chemicals gewoon te koop. Laat je research chemicals leveren bij een Post.nl punt in Nederland.  Daarna kun je ze daar binnen 10 werkdagen ophalen. Meestal zijn de research chemicals die je dan bij ons besteld hebt er al binnen 1 dag. Nu dan kun je gewoon verder in Nederland compleet legaal je onderzoek verrichten zonder een centje pijn. Op die manier heb je een “loophole” waardoor je toch in België research chemicals kan kopen vanuit je luie stoel. Je dient ze alleen in Nederland op te halen en te onderzoeken.

De kosten hiervoor zijn 5 euro voor een bestelling onder de 50 euro. Ze zijn echter volledig gratis voor een bestelling vanaf 50 euro. Je kunt dan gelijk ook je bestelling volgen met een track & trace code mocht je dat nodig vinden. De bestelling is er namelijk bijna altijd al binnen 1 werkdag. Zo kun je dus nog steeds in België eenvoudig research chemicals bestellen.