Ontwikkeling 2C-B

2C-B (C10H14BrNO2) of 4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine eerste synthese was in 1974 door Sasha Shulgin (wie anders?) en is beschreven in zijn boek Phikal nr.20.

2C-B heeft een stimulerend en ook enigszins psychedelische werking (bij hogere dosering), en is 1 van de minst voorkomende drugs. Het wordt eigenlijk niet meer echt als een designerdrug of research chemical gezien. Het gaat namelijk al lang mee, en het wordt ook al heel lang gebruikt. In Nederland was het tot 1997 legaal. In eerste instantie werd het vaak verkocht als Nexus (bij smartshops) of als Eros bij (sexshops).

4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine hoort samen met een stel andere stoffen tot de zogenaamde fenylethylamines, die allemaal van het mescaline molecuul (C11H17NO3) zijn afgeleid. Mescaline is een psychedelische stof die van nature in een aantal cactussen zoals de ophophora williamsii, L. diffusa, Echinopsis pachanoi en Echinopsis peruvianus voorkomt.

Mescaline 3D opbouw moleculaire structuurmescaline moleculaire structuur

Hoe ziet 2C-B eruit?

2C-B moleculaire structuur

Je kom het vaak tegen in poeder of in pil vorm. Poeder komt wat minder voor en zou beter zijn als je het kan vinden. Dat komt omdat pillen vaak verkocht worden als bijvoorbeeld 25 mg en dan blijkt het slechts 12 milligram werkzame stof aan te zijn!

Dosering 2C-B (oraal)

Lichte Dosis5-15mgVerbeterde tactiele (huid) ervaring, veranderen van kleuren, euforie, en fijn gevoel
Gemiddelde  Dosis15-25mg Alles wat hierboven staat, leuke visuals zowel met ogen dicht als open. Voorwerpen kunnen gaan zweven.
 Sterke Dosis25-50mg Super hard trippen. LSD in een vriendelijker jasje met knuffels. Als je naar muziek luistert, kan je zelf als het ware de muziek zijn. Fijn.

Er zijn 3 manieren waarop je 2C-B zou kunnen doseren. Oraal, snuiven en rectaal (“pluggen” of “boofing”). Oraal zou je wel eens misselijk kunnen worden, nu dit zijn de tips om misselijkheid te voorkomen.

  1. wees nuchter 6 uur van te voren. Dus niet eten. wordt het effect ook veel sterker.

  2. Lekker wat water drinken (zeg glas tot 2 glazen per uur)

  3. Gember thee

Snuiven en pluggen geeft een sterker effect dan slikken (oraal) dus de dosis hierboven allemaal 1/3 verlagen. Snuiven is niet fijn, geeft vaak een pijnlijk effect. Als je eerst je neus even insmeert met vaseline, scheelt dat al een hoop.

Psychotherapie

In de psychotherapie werd het veel gebruikt omdat men het beschouwde als een van de beste substanties voor dit specifieke gebruik, vanwege de relatief milde werking, de korte duur en de afwezigheid van hevige bijwerkingen.

2C-B Mixen

Door die afwezigheid van heftige bijwerkingen is 2C-B daardoor 1 van de veiligste drugs die er zijn. Er zijn eigenlijk geen gevallen bekend waar het serieus verkeerd gaat. Dat geeft het ook een hele hoge veiligheid bij mixen. Iets wat je dus eigenlijk nooit moet doen, alleen als je het toch doet….doe het dan met 2C-B.

MDMA (XTC) 

2C-B en MDMA (Synergy) kun je het beste nemen zo’n 3 uur na XTC inname. Je rekt de high van de XTC dan een beetje uit, en geeft je niet zo’n vette “come-down”. Je landt wat plezieriger zeg maar.

Cannabis

Cannabis maakt de 2C-B trip sterker. Ga dus niet op een zware dosis zitten als je ook nog cannabis wilt gebruiken.

Alcohol

Alcohol maakt dat je 2C-B trip minder leuk wordt. Je kunt niet alle effecten van de trip goed ervaren. Hou het als je toch alcohol wil drinken bij 1 glas alcohol per uur.

5-MEO-DALT 

Een uiterst gevaarlijke maar persoonlijke favoriete combinatie. Altijd met iemand nuchter die sterker dan jij is deze research gaan uitvoeren. Fasten your seatbelts and enjoy the ride…..het wordt erg bizar…..

Ketamine

Oehhhh, ook heel leuk. Niet voor een feestje maar lekker samen met een groepje op de bank, en zorg dat je alles bij de hand hebt.

2C-B en Seks

Seks op 2C-B (C10H14BrNO2) is erg leuk. 2C-B-FLY (C12H14BrNO2)  in onderzoek nemen is eigenlijk nog eventjes beter daarvoor. Wat is het lekker. Vergeet GHB, en probeer eens seks met je favoriete persoon en 2C-B-FLY.

2C-B moleculaire structuur

2C-B

2C-B-FLY-kopen

2C-B-FLY