Tips om te studeren. De beste studietips.

Zou je graag alle vakken willen halen, examen na examen achter je willen laten, maar weet je niet zeker hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je energielevel weer op peil te krijgen. Daarom hier wat handige tips om te studeren

Eet gezond

Allereerst is het van groot belang dat je je voedingspatroon onder de loep neemt. Je voeding heeft namelijk grote invloed op hoe jij je voelt. Als je de juiste voedingsmiddelen eet, dan zal je je veel energieker en positiever voelen. Vooral je ontbijt is van groot belang om je vermoeidheid tegen te gaan. Met je ontbijt begin je immers je dag, dus zorg ervoor dat je een goede start van de dag krijgt. Eet een gezond ontbijt, dat goed vult. Eet bijvoorbeeld havermout of lekker veel fruit. Hierdoor voel je je geheid stukken beter.

Sporten

Als je je vaak moe en lusteloos voelt, dan is sporten waarschijnlijk wel het laatste waar je zin in hebt. Toch is het heel erg belangrijk om voldoende te bewegen en sporten als je vaak moe bent. Tijdens het sporten komt namelijk het stofje endorfine vrij, en dit stofje zorgt ervoor dat je je veel energieker voelt. Hoe meer je sport, hoe energieker je je op den duur zal voelen. Begin je dag bijvoorbeeld met een rondje hardlopen.

Stimulerende middelen
Je kunt natuurlijk ook middelen gebruiken om weer energie te verkrijgen, vaak staan deze verboden middelen wel op een dopinglijst. Ritalin (nb. genoemd naar Rita de vrouw van de uitvinder, de CIBA-chemicus Leandro Panizzon) of methylfenidaat, staat op Opiumlijst I en heeft nogal wat bijwerkingen. Modafinil (een middel tegen narcolepsie) is al een wat betere optie, en is makkelijk verkrijgbaar via verschillende sites op internet. Echter modafinil valt onder de geneesmiddelenwet, dus op zich mag dit ook niet verhandeld worden. Tevens heb je vandaag de dag een designerdrug genaamd 2-FMA Het middel is online gewoon te koop en niet geschikt voor consumptie, alleen is (nog) niet) illegaal tenminste als je het alleen voor onderzoek gebruikt. Echter 2-FMA valt wel onder het nieuwe research chemicals verbod, dus wie weet is dat ook weer snel over.

Stimuleer je brein

Je brein heeft een grote invloed op je energielevel. Het is daarom belangrijk dat je je brein goed stimuleert. Dit kun je doen door speciale voedingssupplementen te slikken voor je brein. Je hebt bijvoorbeeld voedingssupplementen van nootropics. Dit zijn supplementen die ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren en je beter kunt focussen op werk of school. Als je hier graag wat meer over wilt weten kun je online op zoek gaan naar nootropics ervaringen.