3MMC was is het? Is 3MMC Hetzelfde Als 4MMC?

3MMC kristallen kopen

3MMC (C11H15NO) behoort tot de cathinones (een ondergroep van de amfetamines – β-keto amphetamines). De naam cathinones komt van de alkaloïde cathinon (C9H11NO) wat het werkzame bestanddeel is in de Khat plant (Catha Edulis Forsk) .

cathinon

Cathinon structuurformule

 

Efedrine

3mmc kopen 10 + 2 gratis pellets 150 mg

Klik Hier Voor 3MMC Pellets Van 150! milligram

De plant Khat

Cathinon wordt in vivo omgezet in efedrine (C10H15NO)  In 2013 is die plant Khat eigenlijk zonder enig goede reden op Opiumlijst II geplaatst. Want ja, daar gaan stoffen heen, waar mensen wel plezier aan beleven en die net zo of minder schadelijk dan koffie zijn. Khat wordt al eeuwenlang in landen als Jemen (82% van de mannen kauwen daar op de blaadjes van de Khat plant)), Somalië, Ethiopië, Djibouti – zeg maar landen rond de hoorn van Afrika – als lichts genot- en opwekkend middel gebruikt. Het vervult daar een sociale functie, eigenlijk net zoals bier hier. Het enige schadelijke wat ontstaat bij intensief gebruik) is tandbederf en mondkanker, en dat is met goed tandenpoetsen zeer goed te voorkomen.

khat plant

Khat plant

Qua schadelijkheid behoort khat dan ook tot echt de laagste van onderstaand rijtje. Khatdoden zijn in ieder geval niet bekend.

 1. Crack
 2. Heroïne
 3. Tabak
 4. Alcohol
 5. Cocaïne
 6. Methamfetamine
 7. Amfetamine
 8. GHB
 9. Benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen)
 10. Cannabis
 11. Ketamine
 12. XTC
 13. Khat
 14. LSD
 15. Paddo’s.

Hoe maak je 3MMC?

3mmc kopen kristallen

Klik Hier Boven 3MMC Kristallen!

Voor de enthousiaste scheikundige onder ons, zetten we hier de synthese van 3MMC neer. De synthese van 3-MMC krijg je door reactie van 3-methylphenylbenzaldehyde met ethyl magnesium bromide, gevolgd door oxidatie met pyridinium chlorochromate(PCC) op een silicum gel en te bromeren met waterstofbromidezuur . Dit geeft een
3-methylphenyl-bromo ketone, wat je dan laat reageren met een ethanolische methylamine in acetonitril om een 3MMC free base te produceren. Deze free base zet je dan om in de hydrochloride kristal vorm door middel van een etherische waterstofchloride. Als het goed krijg je dan een 3-MMC HCI met een smelpunt vab 193.2 ± 0.2 °C en een
kookpunt van 280.5 ± 23.0°C at 760 mm Hg. Mocht je het niet zelf willen maken, dan kun je de kristalvorm 3MMC HCI  makkelijk hier kopen in onze online research chemical shop.  We hebben ook 3MMC in pellet vorm.

Waar behoort 3MMC toe?

3MMC zelf behoort tot de amfetamines. Voor “misbruikers” of gebruikers die het 1-malig gebruiken 1 x in de 2 weken is het risico lager dan voor amfetamies (7 in bovenstaand rrijtje van 15) en aan de andere kant ook weer hoger. Dat komt omdat 3MMC blijkbaar ontzettend een neiging van “bumping” of herdoseren) oproept. Dat komt doordat 3MMC enorme “cravings”, of een drang om her te doseren heeft. Dit mechanisme van die drang bij gebruikers is echt nog niet goed onderzocht. Van waarom precies bij 3MMC dat zo sterk aanwezig is?

Het zou heel goed met de DAT-receptor (de dopamine active transporter) daar iets mee te maken heeft. Dopamine heeft te maken met beloningssystemen in het lichaam. Het is ook zeker te herleiden tot 1 van de uitdagingen waardoor je met verslaving te kampen kan komen. Zou een mooi onderzoek zijn om achter bepaalde beloningssystemen van het lichaam te komen. Het zou bijvoorbeeld kunnen leiden dat mensen van een eetverslaving af kunnen komen. Als we maar het mechanisme erachter volledig zouden kunnen begrijpen.

Designerdrug?

3MMM behoort op dit moment nog tot de zogenaamde designerdrugs, onderzoekschemicaliën, knutseldrugs, legal highs, nieuwe psychoactieve stoffen of research chemicals die de afgelopen tijd flink aan populariteit aan het winnen is. Wat zijn eigenlijk designerdrugs of research chemicals? Designerdrugs zijn legale varianten van een stof die verboden is op Opiumlijst I of II.

3MMC Legaal?

3mmc is nu nog legaal, alleen dat gaat heel waarschijnlijk niet lang meer duren. Deze corrupte boef hieronder met die hoed zal waarschijnlijk snel je eigen keuzevrijheid qua research willen belemmeren. Dit terwijl de WHO al in 2016 eigenlijk niet veel heeft kunnen vinden over 3MMC. 3MMC is eigenlijk alleen in verband met doden gebracht, als het in combinatie met een andere (meer schadelijke stof) was gebruikt.
minister F. Grappenhaus tegen research chemicals

3MMC structuurformule

3MMC (C11H15NO)  structuurformule

4mmc of mephedrone

4mmc (C11H15NO) (of mephedrone

3MMC verwant aan 4MMC

Deze specifieke research chemical is verwant aan een verboden variiant van een cathinone, namelijk 4MMC, (miauw, mieauw) ook wel Mephedrone of Meow Meow genoemd, en heeft veel weg van de effecten die 4-methyleendioxymethamfetamine (MDMA/XTC) en ook wel methyl (1R,2R,3S,5S)-3-(benzoyloxy)-8-methyl-8-azabicyclo[3.2.1]octaan-2-carboxylaat (cocaïne) opwekken. Je ziet dat ten opzichte van 4MMC bij 3-Methylmethcathinone de methylsub op de 3e positie van de aromatische ring zit. Meestal is de 3e positie wat minder actief voor de SERT (sertonine) receptor, en weer meer op de DAT (Dopamine) en NET (noradrenaline) receptoren.

3mmc kopen 10 + 2 gratis pellets 150 mg

Klik Hier Voor 3MMC Pellets Van 150! milligram

Grosso modo zie je bij de 2e positie niet veel activiteit, of dat het meer een functionele stimulant wordt. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen 2-FA of 4-FA. In onderstaande tabel (IC 50 is hoe lager de waarde, hoe meer de stof werkt op de dopamine, serotonine, en noradrenaline concentraties in vivo) zie je dat 3MMC bijvoorbeeld 3 keer minder affiniteit heeft met serotonine, maar dubbel zoveel dan 4MMC met dopamine. Dientengevolge zou 3MMC ook wel eens minder euforisch kunnen zijn maar meer je een goed gevoel over jezelf geven. Wellicht zou 3MMC dan ook meer verslavend kunnen zijn.

 IC50 waarden 3MMC en 4MMCNog meer research nodig naar 3MMC

3MMC is dus geen Mephedrone of 4MMC zoals veel mensen vaak denken. Deze research chemical is net iets anders en wordt vaak onderzocht en tevens misbruikt vanwege het opwekkende en contact bevorderend effect. De reden dat onderzoek naar 3MMC aan populariteit  aan het winnen is, is het feit dat de dip na het gebruik van deze research chemical minder vervelend ervaren wordt dan bij bijvoorbeeld MDMA.

monoamine-opname-remming-3mmc-en-4mmc

Waar ligt dan nu aan? Ja, waarschijnlijk omdat de serotonine receptoren (SERT) minder hard worden aangesproken als bij MDMA. Bij MDMA (XTC) wordt de serotonine er echt uit geramd (IC50 1,4), en bij 3MMC gebeurt over langere tijd. Echter hiervoor is toch meer onderzoek nodig, aan de precieze processen die hier een rol in spelen. Wie weet wil je zelf nog even uitrekenen wat de K1 waardes zijn. Ik heb hier nog een makkelijke omrekentool om van IC50 naar K1 te gaan.

Je ziet het over algemeen wel dat ook tertiaire amines juist ervoor zorgen dat er minder dopamine door het lichaam wordt opgenomen. Er blijft dus dan meer in het lichaam aanwezig. Bij een tertiair amine:zijn aan het stikstofatoom drie alkylgroepen (een groep die enkel koolstof – en waterstofatomen bevat) gebonden en geen waterstof. Hieronder in een schema wat op dit moment uit intensieve research blijkt. Structuur relatie en effecten tussen synthetische cathinones

Even wachten of meteen?

Na boekenonderzoek blijft dat 3MMC in het veld op verschillende manieren tot zich genomen wordt.

Er zijn gebruikers deze research chemical slikken, maar er zijn er ook die het snuiven. Beide manieren hebben allebei hun voor- en nadelen. Als men ervoor kiest om de 3MMC te slikken, kan het vaak even duren voordat je de effecten gaat ervaren en is het vaak onduidelijk hoeveel je lichaam al heeft opgenomen van de 3MMC. Het kan namelijk even duren, voordat alle 3MMC is opgenomen door het lichaam. De respondenten aan onderzoeken gedaan naar gebruik van 3-Methylmethcathinone geven dan ook aan, dat ze het moeilijk vinden of ze nog last hebben van de 3-MMC of niet.

Veel mensen willen graag meteen kennis maken met de effecten en kiezen er juist voor om de 3MMC te snuiven. Maar als men de 3MMC snuift, kan dit schade aan de neus aanbrengen. 3MMC is vrij pijnlijk om te snuiven en je
krijgt van 3MMC een loopneus. Daarbij zou me eigenlijk even rustig aan dienen te doen wil men de respiratoire mucosa (neusslijmvliezen) niet beschadigen. Het is sowieso niet verstandig om 3MMC te gebruiken aangezien het niet voor consumptie geschikt is.

Veel voorkomende doseringen van 3MMC

Echter de onderzoeksresultaten laten zien dat als je er toch voor kiest om 3MMC om niet meer dan 4 mg per kilogram lichaamsgewicht bij 3MMC te onderzoeken. Bij 1,5 tot 2 mg per kilogram lichaamsgewicht zal de SERT en DAT receptoren die aangesproken worden samen een fijn en euforisch opwekken. Daarboven laten de hersenscans ook een veel intensere beleving zijn. Proefpersonen geven dan ook aan pas echt te gaan spacen. Maximale werkingsduur is van deze research chemical is ongeveer 3 uur. Afhankelijk van het effect dat je met 3MMC wilt onderzoeken op je proefdieren kun je nu zelf bepalen welke 3MMC dosering je zou willen onderzoeken. Als je nog geen ervaring hebt met deze research chemical is het verstandig om je onderzoek langzaam op te bouwen. Maak gebruik van goede persoonlijke beschermingsmiddelen.

De effecten van 3-MMC

De effecten die optreden na het snuiven of slikken van deze research chemical lijken veel op die van XTC en MDMA en cocaïne gecombineerd. Proefpersonen melden namelijk veel meer energie te krijgen dat samen gaat met een erg goed gevoel over henzelf. Ze denken de hele wereld aan te kunnen. Blijkbaar is dit effect het heftigst de eerste keer dat men
3-MMC gebruikt. Stilzitten wordt moeilijk, aangezien je de hele tijd een drang ervaart om te bewegen. Het is dus een ideale research chemical voor een nacht lang dansen en gek doen.

3mmc kopen 10 + 2 gratis pellets 150 mg

Klik Hier Voor 3MMC Pellets Van 150! milligram

3MMC en seks

lekker seks op 3mmc

Ook beschrijven sommige mensen 3-MMC te gebruiken om hun seks avonturen nog heftiger te beleven. Je hebt namelijk veel meer energie en kan gevoelens nog heftiger ervaren. Hierdoor kan het een onvergetelijke ervaring worden. Als men echter te veel van de 3-MMC hebt gebruikt kan het er ook voor zorgen dat de man geen erectie krijgt. Dit is natuurlijk iets dat iedere man
graag wil voorkomen. In ieder geval beleeft blijkbaar men alles veel intenser, zowel de leuke dingen, maar ook de
minder leuke dingen.

 

 

Men wordt dus een stuk gevoeliger met 3MMC. Verder melden proefpersonen een stuk makkelijker contact met mensen, aangezien ze een stuk communicatiever zijn. Je zult makkelijker tegen mensen aan gaan praten en dus ook contact maken. Dit maakt de avond uiteraard ook weer erg leuk.

Gerapporteerde bijwerkingen van 3MMC

Helaas heeft 3-mephedrone wel enkele vervelende bijwerkingen. Door het slikken of snuiven van 3-MMC gaat het hart een stuk sneller kloppen.Een hart moet dus harder werken en daardoor hebben proefpersonen kans op hartkloppingen en
hartritmestoringen. Mocht het mis gaan, dan is het ook een stuk lastiger om je te reanimeren.

3MMC is ook erg verslavend. Als je eenmaal vaker 3-MMC gebruikt om een leuke avond te hebben, kan het zijn dat je het idee krijgt dat de avonden alleen maar leuk zijn als je 3-MMC gebruikt. Ook heb je steeds meer nodig om een leuke avond te hebben. Wees dus verstandig en ga geen onderzoek naar 3-MMC als je vatbaar voor verslavingen bent. .Gebruik 3MMC dus met maten en met mate als je al iets zou willen gebruiken wat niet voor consumptie geschikt is.\

Bruxisme

Verder kun je last krijgen van tandenknarsen (bruxsime), het is dus zeker aan te raden om iets van kauwgom mee te nemen.  En je zult ook heel lastig in slaap kunnen komen. Hou er dus rekening mee dat de komende uren, nadat je 3MMC gebruikt je niet meer zal kunnen slapen. Het is dus zeker af te raden om 3MMC te gebruiken voordat je naar bed wilt gaan. Tenzij je
natuurlijk een extra leuke tijd met elkaar wilt gaan hebben.

Intensere gevoelens

Zoals aangegeven zullen je gevoelens met 3MMC een stuk intenser zijn, hierdoor kunnen dus ook negatieve gevoelens veel intenser zijn. Sommige mensen hebben na gebruik van dit middel last van paniekaanvallen. Het vervelende van 3MMC is, dat je gedurende de tijd dat het middel nog moet uitwerken je hier last van kan hebben. Veel mensen hebben vaak ook
daarna nog last van deze paniek aanvallen. Dit komt doordat er op een gegeven moment een angst kan ontstaan voor angst. Het is erg lastig om daar weer overheen te stappen.

Kortom 3-MMC is een research chemical met een bijzondere werking. Je ervaart van alles een stuk heftiger, hebt energie voor tien en denkt vaak de hele wereld aan te kunnen. Maar aan de andere kant moet je hart ook harder werken en is het erg verslavend. 3MMC is dus zeker een research chemical die niet zonder risico is. Daarbij is het dus
belangrijk dat je 3MMC niet consumeert, maar met verstand onderzoekt in je eigen persoonlijke lab zodat je een leuke en
zorgeloze avond kunt hebben met 3MMC. 3MMC is namelijk een research chemical die niet voor consumptie geschikt is.

3mmc kopen 10 + 2 gratis pellets 150 mg

Klik Hier Voor 3MMC Pellets Van 150! milligram